Getaway Academy

De Getaway Academy is ons opleidingsinstituut. We begonnen de Getaway Academy omdat we in de loop der jaren hebben gemerkt dat oud-stagiairs en ex-collega’s goed terecht komen op de arbeidsmarkt door de kennis die ze bij Getaway hebben ontwikkeld: van redacteur voor Freek in Australië en National Geographic tot social media manager voor Radio 1 en marketing manager bij het Zuid-Afrikaans verkeersbureau. Daar wilden we meer mee doen, daarom delen we deze waardevolle kennis nu door middel van exclusieve workshops.

Aan de Getaway Academy worden talenten in de reiswereld klaargestoomd tot échte reisreporters door vooraanstaande bloggers, socialmedia-experts, ervaren reisfotografen en filmmakers. Tijdens de leerzame workshops Travel Blogging & SEO-copywriting, Reisfotografie en Travel Video, ontwikkelen studenten de basisbeginselen om professioneel verslag te doen op reis.

De workshops

Op het moment zijn er geen workshops gepland. Houd deze pagina in de gaten voor eventuele toekomstige workshops!

Omdat Getaway sociaal is, kwaliteit belangrijk vindt, graag kennis deelt en een grote gunfactor heeft, geven we de workshops met plezier. We verwachten hier dan ook alleen een donatie van twintig euro aan ons goede doel Justdiggit voor terug. Waarom? Het liefst inspireren we iedereen om hun droomreis waar te maken. Maar omdat al dat reizen niet zo duurzaam is, vragen we ook aandacht voor de aarde. Daarom steunen wij Justdiggit en dat doen we graag samen met jou. Justdiggit zet zich in tegen klimaatverandering door de bevolking in droge gebieden op de wereld te helpen met het weer vruchtbaar maken van hun land.

Dus wil jij leren hoe je een goed journalistiek reisverhaal schrijft? Waar je op moet letten bij het maken van de perfecte foto op reis? Of hoe je een toffe reisvideo maakt? Wij helpen je een handje op weg met de volgende workshops!

Reisjournalistiek & SEO-copywriting

Hoe schrijf je een pakkende tekst en hoe maak je deze zoekmachine vriendelijk? Waar moet je op letten als je voor het web schrijft? En welke ervaringen, details en gebeurtenissen verwerk je wel en niet in je reisverhaal en hoe verwoord je die? Dit soort vragen worden beantwoord in de workshop Reisjournalistiek & SEO-copywriting.

Reisfotografie

Hoe stel je de ISO in? Hoe gebruikt je het diafragma? En hoe werkt de sluitertijd? In de workshop Reisfotografie leer je de basis camera-instellingen. Maar ook onderwerpen als compositie, lichttechnieken en hoe je omgaat met mensen die je wil fotograferen tijdens je reis komen aan bod. En natuurlijk breng je de geleerde technieken in praktijk op de grachten van Amsterdam.

Travel video

Video, het wordt steeds belangrijker en als eigenlijk kan je niet meer zonder wil je met de tijd meegaan. In de workshop Travel Video leer je hoe je een pakkende video maakt van je reis, welke gadgets je hiervoor kunt inzetten en waar je op moet letten bij het bewerken van je video. Ook maak je een ‘dronie’. En voor de pro’s: heb je al een reisvideo gemaakt? Stuur deze van tevoren op, dan krijg je er in de workshop feedback op.

Wat zeggen de deelnemers?

Jessica Lokker: ‘Erg leuk dat Getaway ook workshops geeft aan reizigers die meer willen leren over fotografie, video en reisverhalen schrijven! De workshop Reisfotografie van de Getaway Academy was erg leerzaam (voor zowel beginners als ervaren fotografen) en de sfeer was prettig. Na een korte theorieles ga je samen de straat op om alles in de praktijk te brengen en vooral veel te oefenen. Naderhand is er nog een borrel, waarna je ongetwijfeld met genoeg nieuwe reisinspiratie naar huis gaat (alle deelnemers én de werknemers van Getaway zijn immers reisverslaafd). Zeker een aanrader!’

Suzanne van Duijn: ‘Ik heb een super inspirerende workshop Travel Video gevolgd bij Getaway, waardoor ik helemaal zin hebt gekregen om te gaan vloggen! En goed dat Getaway de reviews omzet in een donatie aan Justdiggit.’

Laura van Wetering: ‘Vorige week heb ik de workshop Reisjournalistiek gevolgd. Na allerlei tips en informatie over hoe je een goede blog schrijft, gingen we er ook daadwerkelijk allemaal één schrijven. Daarna werd de tekst met je besproken, waarna de workshop werd afgesloten met een lekkere borrel. Erg leerzame en gezellige dag!’

Getaway Academy XL met Ruben Terlou en Chris Zegers:


Justdiggit

Getaway inspireert jaarlijks meer dan vier miljoen mensen om de wereld te ontdekken. Maar omdat al dat reizen niet zo duurzaam is, doen we graag iets terug voor de aarde. Dat bracht ons bij Justdiggit. Deze organisatie zet zich in tegen klimaatverandering door de aarde ‘af te koelen’. Hoe ze dat doen? Kort gezegd leert Justdiggit de lokale bevolking in gebieden waar verwoestijning plaatsvindt oude wateroogsttechnieken aan, waardoor het water weer in de grond kan zakken en zaden kunnen ontkiemen.

Hoe wij ons inzetten voor Justdiggit? Voor elke review, fotoreeks of video die reizigers delen van hun reis, verdienen ze schepjes die wij omzetten in een donatie aan Justdiggit. Zo scheppen we samen een groenere wereld! Meer weten?


Veelgestelde vragen

Wat moet ik meenemen naar de workshops?

Voor de workshop Reisfotografie heb je een laptop, pen en eventueel papier nodig en voor de workshop Reisfotografie een camera (spiegelreflex of systeemcamera).

Waar moet ik zijn?

De workshops worden gegeven op de Herengracht 416 in hartje Amsterdam.

Hoe kom ik bij Getaway?

Neem de tram naar Koningsplein die regelmatig rijdt vanaf Amsterdam Centraal. En verder, Google maps?

Wat houdt het in om reisreporter voor Getaway te zijn?

Je wordt reisreporter voor Getaway wanneer je aan de Getaway Academy workshops volgt. Als je na de workshops op reis gaat, lever je content aan, met name in de vorm van reviews.

Wat wordt er verstaan onder “een langere periode op reis”?

Een langere periode op reis betekent voor ons minimaal drie weken. Maar ook als je meerdere keren per jaar korter op reis gaat, vinden wij dat tellen.

Worden er meer workshops gegeven dit jaar?

Nee, alleen de workshops die nu in de planning staan vinden dit jaar plaats. Uiteraard kunnen er meer workshop volgen, maar dit is niet zeker.

Hoe zit dat met gratis accommodaties, tours en trips?

Getaway betaalt geen vliegtickets, accommodaties, tours en trips. Wel kun je onder de naam van Getaway tegen vaak een goede korting deelnemen aan bijvoorbeeld een tour in ruil voor publiciteit. Dit moet je allemaal zelf regelen en dat vergt wat initiatief. Let op: accommodaties mogen allen gereviewd worden als deze écht bijzonder zijn. Denk aan een hotel in een onderzeeër.

Kan ik me ook aanmelden als ik geen media- of communicatiestudie heb gevolgd, of als ik al een tijdje ben afgestudeerd?

Ja dat kan! Wij denken dat mensen met een media- of communicatiestudie vaak meer affiniteit hebben met schrijven, maar iedereen die geïnteresseerd is, is welkom. Ook als je al een tijdje bent afgestudeerd dus.

Is reisreporter voor Getaway een betaalde functie, staat er een vergoeding tegenover?

Nee, helaas niet.

Ik ga binnenkort niet voor een langere periode op reis, kan ik toch deelnemen aan de workshop(s)?

De kans dat je dan kunt deelnemen is klein. Wij geven altijd voorrang aan mensen die wel binnenkort op reis gaan.

Ik wil stage lopen bij Getaway, kan dit?

Ja, dit kan. Op dit moment zijn de stageplekken gevuld, maar vanaf augustus nemen we weer nieuwe stagiairs aan. Zowel studenten als net afgestudeerden kunnen op de vacature reageren. Hier vind je meer over onze stages.